Χρειάζεστε μία επιχειρηματική ιδέα ή μία έξτρα εργασία; Δείτε 6 που μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα και για αρχή από το σπίτι σας

Επιχειρηματικότητα

19/05/2022 14:58:00

Μερικοί άνθρωποι τολμούν να βουτήξουν στα βαθιά νερά του επιχειρείν έχοντας εκ των προτέρων ένα σαφές όραμα. Γνωρίζουν ποια βιομηχανία ή ποιο κλάδο θέλουν να κατακτήσουν αλλά και το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν για να φτάσουν εκεί. Ωστόσο, για πολλούς νέους ή εν δυνάμει επιχειρηματίες το να βρουν την κατάλληλη ιδέα και τελικά να την υλοποιήσουν είναι αρκετά δύσκολο.

Συγκεντρώσαμε μερικές ιδέες που δεν απαιτούν μεγάλο κεφάλαιο και μπορείτε να τις ξεκινήσετε ακόμη και από το σπίτι σας.

Διοργανωτής παιδικών πάρτι
Από το στήσιμο του πάρτι, την επιλογή του φαγητού και των ροφημάτων μέχρι και τις δραστηριότητες διασκέδασης, τη διακόσμηση του χώρου και άλλα πολλά, αυτή η επιχείρηση θα είναι εξαιρετικά δημιουργική και παράλληλα θα σκορπάτε χαμόγελα στους μικρούς σας πελάτες.

Σύμβουλος
Για να γίνετε Σύμβουλος θα πρέπει να έχετε εξειδίκευση στον τομέα, στον οποίο θα θελήσετε να ασκήσετε τη συμβουλευτική. Αν πρόκειται, για παράδειγμα, για συμβουλευτική επιχειρήσεων, θα πρέπει να έχετε μεγάλη επαγγελματική εμπειρία και να κατευθύνετε τους πελάτες σας με τέτοιον τρόπο, που θα μπορούν να αποφύγουν τα λάθη που ίσως είχατε κάνει και εσείς στο παρελθόν.

Υπηρεσίες κειμενογράφησης/σύνταξης/επιμέλειας
Έχετε συναφείς σπουδές ή κλίση στη γραφή; Μπορείτε να συνεργαστείτε με εταιρείες, digital agencies και εκδοτικούς οίκους και να παρέχετε υπηρεσίες επιμέλειας/διόρθωσης κειμένων, proofreading, παραγωγής περιεχομένου, αρθρογραφίας κ.λπ.

Διοργάνωση εκδηλώσεων
Γάμοι, βαφτίσεις, πάρτι, εγκαίνια, συνέδρια. Πάντα θα γίνονται και στις περισσότερες των περιπτώσεων θα απαιτούν κάποιον άνθρωπο επαγγελματία, που θα αναλαμβάνει την οργάνωσή τους από το Α έως το Ω, για παράδειγμα το κλείσιμο του χώρου, το listing των καλεσμένων, τις προσκλήσεις, το μενού, τη μουσική κ.ά. Αν νιώθετε πως οι οργανωτικές σας ικανότητες είναι ισχυρές, μπορείτε να το δοκιμάσετε ξεκινώντας από την οργάνωση μίας εκδήλωσης φιλικού σας προσώπου.

Γραφίστας/τρια
Αν ασχολείστε με τη γραφιστική, θα πρέπει ήδη να γνωρίζετε πως είστε πολύτιμοι τόσο για τα έντυπα όσο και για τα ψηφιακά μέσα. Ο σχεδιασμός flyers, τα newsletters, τα περιοδικά, οι ιστοσελίδες αποτελούν μόνο μερικά είδη μέσων που σας χρειάζονται.

Υπηρεσίες digital marketing
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη για digital υπηρεσίες, καθώς οι περισσότερες πλέον εταιρείες – από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη – έχουν online παρουσία. Αν έχετε σχετικές με το marketing σπουδές ή/και εμπειρία μπορείτε να παρέχετε τις υπηρεσίες σας σχετικά με:
•    Copywriting
•    SEO
•    Διαχείριση Social Media
•    Social Media Ads
•    Google Ads
•    Παραγωγή περιεχομένου

Με πληροφορίες από το Enterpreneur