5 πλεονεκτήματα που περιλαμβάνει η επένδυση στο πρώτο σας franchise

Επιχειρηματικότητα

07/02/2023 14:27:00

Για να βρίσκεστε εδώ σημαίνει πως είτε ασχολείστε ήδη με την επιχειρηματικότητα είτε σκέφτεστε σοβαρά την πιθανότητα να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση. 

Η αλήθεια είναι πως η ενασχόληση με την επιχειρηματικότητα είναι μία δραστηριότητα που απαιτεί κεφάλαιο, έρευνα, προσοχή, προσήλωση στο στόχο και τη γνώση πως το ρίσκο υπάρχει πάντα.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου το ρίσκο μπορεί να μειωθεί αισθητά και αυτές αφορούν τη Franchise επιχειρηματικότητα.

Ας δούμε πέντε από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που περιλαμβάνει η επένδυση σε μία franchise επιχείρηση.

  •     Απαιτείται μόνο λίγη ή και καθόλου εμπειρία

Αν και είναι απαραίτητο να είστε επιχειρηματικά οξυδερκής, δεν απαιτείται συγκεκριμένη εμπειρία στον κλάδο για την αγορά ενός franchise. Αγοράζετε μια ήδη εδραιωμένη επιχείρηση και ο Franchisor σας παρέχει εκπαίδευση σχετική με τον κλάδο που θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε τις απαιτούμενες δεξιότητες για να επιτύχετε.
Στο ίδιο πνεύμα, ένα επιπλέον πλεονέκτημα για την αγορά ενός franchise είναι ότι σας επιτρέπει να εξερευνήσετε μια καριέρα σε έναν κλάδο για τον οποίο είστε περίεργοι, χωρίς να δεσμευτείτε σε αυτό με τη δική σας επιχείρηση.

  •     Έτοιμη πελατειακή βάση και αναγνωρισιμότητα

Ένας λόγος που οι άνθρωποι επιλέγουν να αγοράσουν ένα franchise είναι ότι συνοδεύεται από μια υπάρχουσα πελατειακή βάση και αναγνωρισιμότητα που είναι συχνά δύσκολο να αναπτυχθεί γρήγορα για μια νέα, μικρή επιχείρηση.

Με ένα franchise, το target group είναι ήδη εδραιωμένο και ενεργό, και αφού ξέρει τι να περιμένει, η απόφαση να συνεργαστεί μαζί σας απαιτεί λιγότερο χρόνο. Ως αποτέλεσμα, χρειάζεται επίσης λιγότερος χρόνος για να αρχίσει η επιχείρηση να καρποφορεί.

Επιπλέον, όταν το brand είναι γνωστό είναι πιο εύκολο να βρείτε προσωπικό.

  •     Χαμηλότερο ρίσκο από το να φτιάξετε μία επιχείρηση εξ ολοκλήρου από την αρχή

Η αγορά ενός franchise ενέχει χαμηλότερο κίνδυνο από την έναρξη μιας νέας επιχείρησης, καθώς οι δοκιμές και τα λάθη των νέων εγχειρημάτων έχουν προηγουμένως επεξεργαστεί. Με ένα franchise, εργάζεστε με αποδεδειγμένες στρατηγικές και εφαρμόζετε μια διαδικασία που ήδη λειτουργεί.

  •     Υποστήριξη από τη μαμά – εταιρεία

Οι Franchisors παρέχουν υποστήριξη και εκπαίδευση στους franchisees για να διασφαλίσουν ότι κατανοούν το επιχειρηματικό τους μοντέλο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων. Επιπλέον, η πολυετής εμπειρία τους θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε επιχειρηματική οξυδέρκεια υπό την καθοδήγησή τους, κάτι που δεν είναι συχνά διαθέσιμο εάν ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση.

  •     Άφθονες ευκαιρίες για επέκταση της επιχείρησής σας σε διαφορετικές τοποθεσίες

Ένα άλλο πλεονέκτημα της αγοράς σε ένα franchise είναι ότι έχετε άφθονες ευκαιρίες για ανάπτυξη και επέκταση στο ίδιο franchise.
Εάν έχετε πετύχει και σας άρεσε η διαδικασία, μπορείτε να ανοίξετε σε νέες τοποθεσίες ενώ εξακολουθείτε να επωφελείστε από την υποστήριξη του franchisor. 

Θέλετε να αναζητήσετε εικαιρίες franchise επιχειρηματικότητας; Βρείτε τις ανά κλάδο:

Πηγή: Hubspot