20 Φεβρουαρίου 2024

E-shop βιολογικών προϊόντων και ειδικής διατροφής

Online Business | E-Shop
Τιμή Πώλησης: 19.000€

Περιγραφή Επιχείρησης
Πωλείται το online κατάστημα Mpakalikatesen Bioshop, ένα από τα πλέον καταξιωμένα καταστήματα πώλησης βιολογικών προϊόντων και προϊόντων ειδικής διατροφής. Έχει φυσική και διαδικτυακή παρουσία σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο, με κατοχυρωμένο όνομα και λογότυπο καταστήματος (brand name) σε πανελλαδικό επίπεδο από το 2010.

Η έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης έγινε το 2010 ενώ το 2014 μπήκε δυναμικά στο χώρο της online πώλησης. Διαθέτει ένα δυνατό πελατολόγιο πανελλαδικά και είναι ευρέως γνωστό σε κοινό που αντιμετωπίζει θέματα υγείας, όπως τροφικές αλλεργίες, διαβήτη, κοιλιοκάκη αλλά και σε κοινό που ακολουθεί κάποιο ειδικό διατροφικό πλάνο για προσωπικούς λόγους (vegan, xορτοφαγία, low carb δίαιτες).

Έχει καταχωρημένα περισσότερα από 2500 προϊόντα σε δύο γλώσσες Ελληνική και Αγγλική. Η κατηγοριοποίησή τους είναι εξαιρετικά λεπτομερής τόσο ανάλογα με το είδος του προϊόντος όσο και ανάλογα με τη διατροφή που ακολουθεί ο κάθε επισκέπτης του.

Διαθέτει ενεργές και δυναμικές σελίδες Facebook (13 χιλ. likes και ακόλουθοι) και Instagram (3.300 ακόλουθοι). Διαφημίζεται με χορηγούμενες διαφημίσεις στο Facebook (Meta) από την πρώτη μέρα διαδικτυακών πωλήσεων. Δέχεται πληρωμές με 3 μεθόδους, μέσω της υπηρεσίας ePOS Paycenter της τράπεζας Πειραιώς, με τραπεζική κατάθεση και με αντικαταβολή.

Η συνολική δαπάνη της επένδυσης για κατασκευή, αναβαθμίσεις και διαφήμιση ξεπερνά τα 35.000 €.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

1. VPS Web Hosting: Το e-shop φιλοξενείται σε ξεχωριστό κομμάτι του server, με συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά. Δε γίνεται διαμοιρασμός της μνήμης του server και των διαθέσιμων πόρων με βάση και τις ανάγκες των υπόλοιπων ενοίκων του server. Μνήμη: 4 GB RAM, Δίσκος: 80 GB SSD CEPH storage,
Unlimited Trac, Dedicated IP, Daily / Weekly / Monthly Backup, Managed Service (24/7/365), Web Application Firewall (WAF), Content Delivery Network (CDN),
cPanel Control Panel

2. Πλατφόρμα: Δυναμική πλατφόρμα Prestashop 1.7.6.1 με εγκατεστημένες προεκτάσεις (modules) για τη βελτιστοποίηση των εργασιών και τη μεγιστοποίηση των πωλήσεων. Αναλυτικά σχετικά με τα βασικά έξτρα Modules:

SEO Module (Search Engine Optimization): Βελτιστοποιεί την επισκεψιμότητα του e-shop μέσα από τις μηχανές αναζήτησης (Google, Yahoo, MSN, Bing) και ανεβάζει το e-shop ψηλά στις λίστες των αποτελεσμάτων.

Google Analytics : GA4 and Universal-Analytics Module: Η τελευταία έκδοση της μεγαλύτερης και δημοφιλέστερης υπηρεσίας για την παρακολούθηση των στατιστικών της ιστοσελίδας. Όλοι οι πιθανοί πελάτες και τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν είναι ορατοί σε πραγματικό χρόνο. Τα δημογραφικά, ηλικιακά και λοιπά δεδομένα συλλέγονται και είναι διαθέσιμα για ανάλυση με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας και κατ' επέκταση των πωλήσεων.

Facebook Dynamic Ads + Pixel & Shops Module: Μεταφέρει αυτόματα στο Facebook και στο Instagram page όλα τα προϊόντα και τις πληροφορίες τους όπως καταχωρούνται στο e-shop και παρέχει άμεσα τη δυνατότητα δημιουργίας δυναμικών διαφημίσεων μέσω των εργαλείων του Meta (Facebook Page, Instagram Page, Instagram Stories, Reels, Marketplace κλπ.)

Google Merchant Center (Google Shopping): Μεταφέρει αυτόματα όλα τα προϊόντα στον εμπορικό λογαριασμό Google του e-shop (Google Merchant center), καθιστώντας το εξαιρετικά ανταγωνιστικό σε σχέση με παρόμοια καταστήματα και βοηθά στη βελτιστοποίηση του SEO και στη δημιουργία διαφημίσεων μέσω του εργαλείου Google Ads.

Creative slider: Εργαλείο που καταργεί οριστικά την ανάγκη του γραφίστα. Με απλές κινήσεις που θυμίζουν το πιο απλό πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας και κειμένου, ο καθένας μπορεί πολύ γρήγορα να δημιουργήσει εντυπωσιακά sliders για την πρώτη σελίδα του e-shop.

Presta Blog: Δυναμική πλατφόρμα blog ενσωματωμένου στην κύρια σελίδα, με δυνατότητα διασύνδεσης των προϊόντων με τα άρθρα και τις συνταγές.

Advanced Shipping Cost, Related Products | Cross Selling, Custom Fields και άλλα εργαλεία πέραν των βασικών της πλατφόρμας, τα οποία απλοποιούν τις διαδικασίες και παρέχουν ευελιξία στην καθημερινή διαχείριση του e-shop.

Επιπλέον παροχές: Παρέχεται εκπαίδευση ανάλογη των απαιτήσεων του αγοραστή. Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης δεσμεύονται ότι θα φροντίσουν για την ομαλή μετάβαση της λειτουργίας τόσο σε επίπεδο συνεργασιών όσο και σε επίπεδο τεχνογνωσίας.

Το e-shop δεν εκποιείται οπότε παρακαλούμε να μας ενοχλείτε μόνο αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον.

Συζητείται και η ταυτόχρονη πώληση του φυσικού καταστήματος εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον. Η συνολική τιμή του καταστήματος (φυσικό και διαδικτυακό), θα περιλαμβάνει τόσο αξία εμπορεύματος όσο και αξία εξοπλισμού και θα προσαρμοστεί αναλόγως.

Τιμή συζητήσιμη.
Αναλυτικές Πληροφορίες
Έτη Online
9
Domain:
https://shop.mpakalikatesen.gr/
Πλατφόρμα:
Prestashop
Επισκεψιμότητα:
20000 επισκέπτες σε όλο το έτος 2023

Υποστήριξη & Εκπαίδευση
Παρέχεται εκπαίδευση ανάλογη των απαιτήσεων του αγοραστή. Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης δεσμεύονται ότι θα φροντίσουν για την ομαλή μετάβαση της λειτουργίας τόσο σε επίπεδο συνεργασιών όσο και σε επίπεδο τεχνογνωσίας.
Επικοινωνία με τον πωλητή